Wednesday, 11 April 2012

I stalk your profile when I miss you...........

Percaya tak, orang yang paliiiiiing jauh kadang2 adalah org yg ada depan mata???
Kadang-kadang aku x kuat...nak je aku jerit kuat2....I"M HEREEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
tp tu cume jeritan dlm hati je....

*ok, itu je aku nak luahkn..hahaha :p

Monday, 2 April 2012

Maafkan saya untuk segalanya.....

Aku dah tak tau nak post ape dlm entry kali ni...
aku dah x de ape yg nak diluahkan, aku dah tiada apa utk dikongsi...
selama ni aku silap...aku silap krn berkongsi kisah sedih aku...prasaan aku...
sepatutnya itu simpnn dlm liptn kenangan aku shj...

jd utk itu, maafkan saya..
maafkan sy utk diri sy sndiri..
untuk org sekelilng saya..
utk org yg sepattnye...
saya minta maaf sgt2....:(

Thursday, 22 March 2012

Permata yang dicari~

Masa aku diploma dulu..aku selalu dengar satu lagu..
sorang lecturer aku promote, Madam Jannah Munirah :)
lagu ni mcm rintihan doa kita kpd Allah, untuk pasangan kita atau utk yg terbaik bg kita...

video

Bila aku agak 'down' atau lebih tepat, mcm kecik hati dgn bf aku..mesti aku dgr lagu ni....
untuk tenangkan hati aku...
supaya aku fikir, kalau bukan jodoh antara kami, aku kena redha....
nampak mcm mudah je kan...tp melalui lagu atau nasyid..
perasaan kita akan lebih terusik...
namun apa yang aku tau..doalah yg terbaik utk diri sndiri..
selain percaya pd takdir, aku percaya pd gerak hati..
tp apa yg pnting usaha dulu buat yg terbaik...
insya Allah :)

Monday, 5 March 2012

Mood : Happy :)

Assalamualaikum...
Happy sangat sebab dah mula kelas hari ini...
mcm ada semangat baru je....
rasa mcm agak susah, tapi mana ada belajar senang kan??? :)

Lepas rindu juga hari ni, walaupun hanya tengok dari jauh..
tp tgk dia makin "sehat", senyum sorng2 aku...
tiba2 ada rasa malu..ha ha ha...

Balik rumah, dia msj..."tak cakap dgn awak pun hari ni....:( "
sweetnye dia....
eh, aku ni da lari tajuk nak cerita pasal belajar ni...
tp, mood bahagia memg sbb ada dia pun...hehe
peace no war...>_<

Sunday, 4 March 2012

Semangat baru


Assalamualaikum semua...

Esok dah 5 Mac...
akan bermula semester baru utk aku dan kawan2 aku...
tak sabar sgt nk jumpa semua hari esok ni...especially my ...................(hehehe)

Pencapaian di semester 3 tidak begitu baik..
jadi, aku berazam utk lebih gigih sem ni...
mase keputusan pprksaan kluar...aku sedih...kecewa...sbb kptsn bkn dlm jangkaan...:(
tp aku tau...aku kena bangkit semula....yeah!!

2012 membuka tirai dengan begitu indah..
aku ade seseorng yg begitu aku syg...
yg membimbing, mengusik, yg sntiasa ingtkn aku..
ade rase lain dlm hati waktu ni..
ye...rase BAHAGIA.....
Alhamdulillah, syukur atas kurniaan Illahi...
Eh, enough soal2 hati ni!!

Aku x tau ape jd utk sem ni...
sama ada aku jd peljr yg lebh baik, atau jd peljr dgn pncapaian yg sama..
tp ape yg aku harapkn...aku mmpu buat yg lebh baik..
insya Allah...

*dan sekarang menghitung waktu menunggu esok menjelma....:)

Monday, 19 September 2011

Colours of my Life... Slideshow Slideshow

Colours of my Life... Slideshow Slideshow:
 TripAdvisor™ TripWow ★ Colours of my Life... Slideshow Slideshow ★ to Subang Jaya, Terengganu and Pahang. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor

Saturday, 10 September 2011

Belajar semula....

Assalamualaikum...

pejam celik pejam celik, dah nak masuk belajar semula...
sekarang ni pun dah selamat berada di Shah Alam, tempat yg aku x biasa pergi....

perjalanan utk pergi ke Shah Alam ni, sebiji mcm nak pergi berjuang..
segala dugaan datang....tinjau2 nak cari jalan dalam hujan lebat....
dekat sejam terperangkap dlm jam lg...hehe
sian ayah aku menahan sabar pandu kereta..

at last, at 3 pm, smpai jugak dekat Pangsapuri Baiduri, 
tempat aku dan 7 lagi kawan berteduh sepanjang setahun disini.....


Kesian kat ibu aku di rumah, sebab dah x de sape dpt tolong buat kerja rumah...
Rabu lepas dah hantar Dina ke UPSI, Tanjong Malim...

hari ni, aku pulak yg pergi....
mesti adik bongsu aku sedih sorng2 je dekat rumah..
dah x de org nk main dengan die...hehe

So, utk study ak kali ni, ak nk buat lebih baik berbnding waktu diploma aku..
yang aku rase dah ckup baik dalam kemmpuan aku..
so, utk degree ni, kena lebh usaha dan tekun....
insya Allah segalanya dipermudahkan....